Βιοτεχνία Αρωματικών Φυτών

levander.jpg
soap-factory

Είναι  κοινό μυστικό από την αρχαιότητα μάλιστα, ότι η Ελληνική Φύση, δίνει απλόχερα την πρώτη ύλη, από την οποία μπορούν επιχειρήσεις να κερδίσουν, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα.  

 

Τα ελληνικά καλλυντικά από λάδι, μέλι, δίκταμο και άλλα βότανα κατακτούν τις διεθνείς αγορές, καθώς οι τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τον καταναλωτή. Τα ελληνικά φυτά και βότανα, έχουν εδραιώσει τη θέση τους τόσο στη φαρμακευτική όσο και στην κοσμετολογία διεθνώς.

 

Και ενώ οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο είναι πολλοί, ο κλάδος δείχνει ότι έχει ακόμα προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέλλον, ιδιαιτέρως για όσους επενδύσουν στη τεχνογνωσία και την έρευνα που θα εξασφαλίσει και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τεράστιας σημασίας.

 

 

H Ependysis Business Consultants προτείνει τα ακόλουθα απαραίτητα βήματα:

 

Πρώτον: Κάντε μια έρευνα αγοράς. Κάποια προϊόντα πωλούνται καλύτερα από άλλα, ενώ σίγουρα σε αυτή την έρευνα πρέπει να μιλήσετε και με ειδικούς που μπορεί να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τον επόμενο Κρόκο Κοζάνης.

 

Δεύτερον: Συνάψτε συνεργασία με κάποιον εξ αυτών των ειδικών. Η τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο είδος είναι εκ των ουκ άνευ! Το πλεονέκτημα που θα σας δοθεί είναι τέτοιο, που τα υπόλοιπα ωχριούν μπροστά του.

 

Τρίτον: Επιλέξτε το είδος του προϊόντος που θέλετε να παράγετε, βάσει της έρευνας που έχετε πραγματοποιήσει και της μελέτης βιωσιμότητας που θα συνταχθεί. Αν δηλαδή θα είναι είδη πρ

ν πρώτων υλών, π.χ. λάδι, μέλι, βότανα κλπ, καθώς και στη δημιουργία μονάδας για την τυποποίηση του προϊόντος.

 

Εκτον: Πιστοποιήστε το προϊόν σας από  αρμόδιο φορέα, ώστε να μπορείτε να αποδεικνυετε ότι είναι βιολογικό.

Έβδομον: Οργανώστε τη διάρθρωση δικτύου διανομής.

 

Όγδοον: Με τη χρήση του Διαδικτύου και άλλων μέσεων, επενδύστε στην προβολή και την προώθηση του προϊόντος στις αγορές.

  • Ependysis@Facebook
  • Ependysis@Twitter
  • Ependysis@Google+
  • Ependysis@YouTube
  • Ependysis@Pinterest