top of page

Αρθογραφία

tzouros-ipsilantis-2020-585899482029582_

Μήνυμα αισιοδοξίας προς τους, 'πελαγωμένους αυτό το διάστημα, ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στέλνει ο σύμβουλος επιχειρήσεων κι επικεφαλής της εταιρείας Ependysis, Υψηλάντης Τζούρος, καθώς σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοοικονομικά εργαλεία βρίσκονται στην διάθεση τους προκειμένου να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους και να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλον 

Καταγραφή-110-768x461.jpg

Υψηλάντης Τζούρος στο One Channel: Πώς να φτιάξετε τη δική σας επιχείρηση

Μιλώντας με την Αθηναϊδα Νέγκα, ο κ. Τζούρος, ξεκαθάρισε πως σήμερα η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπείας, καθώς όπως επεσήμανε δεν έχουν αλλάξει οι παραγωγικές δυνατότητες μας ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούμε να δανειστούμε εύκολα ή σχεδόν καθόλου.

tzouros-ipsilantis-2020-585899482029582_

Θα κάτσουμε να περιμένουμε ή θα προσπαθήσουμε;

Μέρες τώρα παρακολουθώ με σεβασμό τις πρωτοβουλίες των ανθρώπων του τουρισμού οι οποίοι ζητούν τη βοήθεια του κράτους, αλλά και συνολικά των ανθρώπων της επιχειρηματικής κοινότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊου.

2691475.jpg

Νέες δουλειές κι ευημερία ή στατικότητα και μιζέρια;

Ζούμε σε μια χώρα γεμάτη ήλιο και θάλασσα. Η ελληνική φιλοξενία είναι ονομαστή στα πέρατα του κόσμου, ακόμα και από την αρχαιότητα, μιας και οι αρχαίοι τη  θεωρούσαν ηθικό χρέος και ιερό κανόνα των θεών (προστάτης ο Ξένιος Ζευς), γι' αυτό και οι ξένοι, ως σταλμένοι από τους θεούς, θεωρούνταν πρόσωπα ιερά, τιμημένα και σεβαστά.

Καταγραφή-110-768x461.jpg

Άρθρο Υψηλάντη Τζούρου: Πως θα διεκδικήσουμε νέες δουλειές για την Ελλάδα;

Οι πρόγονοι μας μεγαλούργησαν γιατί ταξίδεψαν, γιατί δημιούργησαν. Είχαν αυτοπεποίθηση και ήταν εξωστρεφείς.

2691475.jpg

Το ΕΣΠΑ ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων

Το ρόλο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ως μοχλό ανάπτυξης των επιχειρήσεων αναλύουν, μιλώντας στην εκπομπή One Line Weekend, ο σύμβουλος επιχειρήσεων, Υψηλάντης Τζούρος, και η σύμβουλος επενδύσεων, Ευδοκία Μαυρομμάτη.

marketnews_diadiktyo_epixeirhseis.jpg

Η ψηφιακή εταιρεία κι απλοποίηση διαδικασιών. Η Ελλάδα πρωτοπόρος εξελίξεων

Προσπαθώ να θυμηθώ πόσα χρόνια, διαβάζω κι ακούω τα ίδια θέματα στην επικαιρότητα.  Το ελληνικό Δημόσιο ήταν πάντα το σίγουρο θέμα για τους κωμικούς της χώρας μας, με τους πολίτες σε ατέλειωτες ουρές, με χρόνο χαμένο και ταλαιπωρία χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος. 

marketnews_agora_xrhma_kyklos.jpg

Ένας τουρίστας, ένας ξενοδόχος κι ένα πενηντάευρο

Θα σας πω μια ιστορία σήμερα. Είναι χρήσιμη και εξηγεί γιατί το ελεύθερο εμπόριο και οι ανοικτές αγορές βοηθάνε την ευημερία των ανθρώπων. 

 

Σ ένα ξενοδοχείο το καλοκαίρι ένας τουρίστας μπαίνει και ζητάει ένα δωμάτιο από τον ξενοδόχο. 

marketnews_ellada_2021.jpg

Στο δρόμο για την Ελλάδα του 2021. Η ευημερία του ανθρώπου στο επίκεντρο των εξελίξεων

Συχνά πυκνά ακούμε πια στους διαλόγους γύρω μας: 

"Αμάν πια με αυτή τη φοροδιαφυγή. Καιρός να σταματήσει. Δεν είναι κατάσταση αυτή, πληρώνουν πάντα οι ίδιοι κι οι ίδιοι!"

Στους διαλόγους αυτούς, λίγο ως πολύ συμμετέχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως μόρφωσης, επαγγέλματος ή εισοδήματος. 

Το αίτημα για δίκαιη φορολόγηση είναι οριζόντιο και παγκόσμιο, αλλά ειδικά στην Ελλάδα ακόμα εντονότερο. 

marketnews_ggogle_stanford.jpg

Άλλο κρατικές ενισχύσεις και άλλο κρατισμός

Τα τελευταία χρόνια που ο κρατισμός γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Ελλάδα, βλέπω συχνά, ανθρώπους που συνήθως δεν ξέρουν οικονομικά, να στρέφονται συνέχεια κατά του ΕΣΠΑ, δηλαδή των κρατικών ενισχύσεων, χωρίς να ξέρουν ότι οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες των ημερών μας έχουν λάβει κρατική ενίσχυση σε κάποιο στάδιο της πορείας τους.

bottom of page