top of page
Opera Snapshot_2020-07-16_110138_helleni

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο πιο άμεσος τρόπος  έκφρασης και δράσης γιατα μέλη της κοινότητας είναι η συμμετοχή στις συναντήσεις της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων:

“Είμαι – Κάνω – Θέλω”

Βασική θέση μας στην Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί μια εκ των πραγμάτων κοινωνική δραστηριότητα. Ακόμα αντιλαμβανόμαστε ως ολοένα και πιο σημαντική για τις νεοφυείς επιχειρήσεις την αίσθηση του ανήκειν σε μια κοινότητα, το ίδιο και τις ζωτικής σημασίας συνεργασίες – συνέργειες που μπορούν να προκύψουν και να προωθήσουν ένα start up στα πρώτα του βήματα.

Για να υποστηρίξουμε λοιπόν τα μέλη μας οργανώνουμε ξεχωριστά networking events με δομημένη, προκαθορισμένη αλλά παράλληλα χαλαρή μορφή. Πραγματοποιούνται συστηματικά, τη δεύτερη Τετάρτη κάθε δεύτερου μήνα, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2012.  Το σύνθημα δίνεται από τον ίδιο τον τίτλο της σειράς των events – “Είμαι-Κάνω-Θέλω” :

Κάθε παρευρισκόμενος έχει στη διάθεσή του 2 λεπτά για

  • να παρουσιάσει τον εαυτό του και την επαγγελματική του ιδιότητα,

  • να αναφερθεί στο πως δραστηριοποιείται (ή έχει σκοπό να δραστηριοποιηθεί) σε επιχειρηματικό επίπεδο

  • να συστήσει στην κοινότητα τα μέλη της ομάδας του, το αντικείμενο της νεοφυούς επιχείρησης που πρεσβεύει όπως και τις ανάγκες, την βοήθεια και την συνεργασία που θα επιθυμούσε να αποκομίσει από την κοινότητα.

 

Ακολουθεί πάντα χρόνος ελεύθερης ανοικτής συζήτησης μεταξύ των μελών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

“HSA University“

Μια από τις προγραμματισμένες δράσεις της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων θα αφορά σε σειρά από Εκπαιδευτικά Workshops σε ζητήματα νέας επιχειρηματικότητας, με το όνομα “HSA University“. Φιλοδοξούμε να αγγίξουμε θεματικές περιοχές από τις οποίες λείπει η απαραίτητη γνώση ή εμπειρία από τους .. εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες.

Λαμβάνουν χώρα την δεύτερη Τετάρτη κάθε δεύτερου μήνα και εναλλάξ με τις συναντήσεις δικτύωσης “Είμαι-Κάνω-Θέλω”, ξεκινώντας την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και θα αναφέρονται σε θεματικές – πεδία, για τα οποία κρίνεται σκόπιμη η ενημέρωση και η μεταφορά γνώσης προς την κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι πρώτες δύο θεματικές :

HSA Uni #1  (12/12/2012) : «Βασικές έννοιες και πρακτικές συμβουλές για την χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων» – Ομιλητές O κος Ιωάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA – Hellenic Venture Capital Association), Co-founder & CEO Attica Ventures, και ο κος Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ) και Co-founder & CEO της Helic.

HSA Uni #2  (13/02/2013) : «EΣΠΑ Uncovered: Δυνατότητες ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων» – Ομιλητές ο κος Άγγελος Μαγκλής από την εταιρεία ΑΤΛΑΝΤΙΣ, ο κος Στέλιος Σμπυράκης από την DigiConsult ΕΠΕ , o κος Υψηλάντης Τζούρος από την Ependysis Business Consultants και ο κος Γιάννης Τρούλης από την TTMI Consulting Ltd.

 

Με τα δύο παραπάνω και μόνο, η κοινότητά μας θα έχει σημείο συνάντησης και αναφοράς, μια φορά το μήνα τουλάχιστον! Επιπρόσθετα :

Open Brainstorming Meetings 

Ανοιχτές συναντήσεις των νεοφυών επιχειρήσεων με σκοπό τη διαμόρφωση συλλογικής στρατηγικής και αντίστοιχης ανάληψης δράσεων για την προώθησης της καινοτόμου & εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας – Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Pitching events

Pitching events, επιλεκτική παρουσίαση των πιο προχωρημένων επιχειρηματικών σχεδίων από μέλη της ΕΕΝΕ, στο δίκτυο των Hellenic Angels, του πρώτου μη-κερδοσκοπικού δικτύου business angels στην Ελλάδα.  Προγραμματίζονται δύο  συναντήσεις ανά έτος, σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Ετήσιο συνέδριο 

Το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο 2012, με τεράστια επιτυχία, η επόμενη έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο 2013. Η συμμετοχή για τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων θα είναι δωρεάν.

Πηγή: hellenicstartups.gr

bottom of page