top of page

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τον τουρισμό στην Κύπρο

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) έχει προωθήσει δύο χρηματοδοτικές ευκαιρίες για υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους.

Το πρώτο χρηματοδοτικό σχέδιο είναι το Σχέδιο Επιχορήγησης για Κέντρα Αναψυχής, το οποίο καλύπτει με χορηγία μέρος του κόστους δαπανών που αφορούν στην ανακαίνιση υφιστάμενων εγκεκριμένων κοινόχρηστων και βοηθητικών χώρων και αντικατάσταση εξοπλισμού.

Βασικός σκοπός του Σχεδίου είναι να ενθαρρύνει την βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκεκριμένων εσωτερικών και εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων εστίασης και υγιεινής των Κέντρων Αναψυχής καθώς και των χώρων παρασκευής φαγητών.

Οι επιλέξιμες δαπάνες του Σχεδίου περιλαμβάνουν:

  • ανακαίνιση των υφιστάμενων εγκεκριμένων κοινόχρηστων χώρων υγιεινής

  • αντικατάσταση ευτελούς επίπλωσης (καρέκλες και τραπέζια) στους εγκεκριμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εστίασης – η νέα επίπλωση δεν θα πρέπει να είναι πλαστική και θα πρέπει να τύχει της εκ των προτέρων έγκρισης του Οργανισμού

  • έργα ανακαίνισης των χώρων του μαγειρείου και της κοινόχρηστης αίθουσας εστίασης, όπως επίσης και αντικατάστασης/ αγοράς μέρους του επαγγελματικού βαρετού εξοπλισμού του μαγειρείου

  • αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο οποίος αποδεδειγμένα συμβάλλει στην αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης, όπως ταμειακές μηχανές, σύστημα λήψης και προώθησης παραγγελιών, Wi – Fi, ηλεκτρονικά συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης

  • εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού, είτε κεντρικού ή με split units.

Η ένταση της χορηγίας ανέρχεται στο 60% επί των επιλέξιμων δαπανών, με το μέγιστο ύψος της χορηγίας να καθορίζεται στις €6.000.

Αιτήσεις στα πλαίσια της παρούσας πρόσκλησης θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017.

Η δεύτερη χρηματοδοτική ευκαιρία είναι το Σχέδιο Επιχορήγησης για Ξενοδοχειακές Μονάδες και Κέντρα Αναψυχής, το οποίο καλύπτει μέρος του κόστους δαπανών που αφορούν στην δημιουργία, αναβάθμιση ή / και συμπλήρωση εξειδικευμένου εξοπλισμού και υποδομής για τη φιλοξενία και εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες (ΑΜΕΑ) σε Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και Κέντρα Αναψυχής.

Το Σχέδιο στοχεύει στην ενθάρρυνση της βελτίωσης και αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκεκριμένων χώρων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και Κέντρων Αναψυχής, για να μπορούν να φιλοξενούν / εξυπηρετούν άτομα με αναπηρίες.

Οι επιλέξιμες δαπάνες του Σχεδίου περιλαμβάνουν:

  • την δημιουργία χώρου κοινόχρηστου αποχωρητηρίου για άτομα με αναπηρίες

  • την διαμόρφωση υπνοδωματίων έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενούν άτομα με αναπηρίες

  • την δημιουργία ραμπών/κεκλιμένων δαπέδων σύμφωνα με τις πρόνοιες της Περί Οδών και Οικοδομών Νομοθεσίας

  • εγκατάσταση μηχανισμών για διευκόλυνση μετακίνησης ή εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της επιχείρησης

Το ύψος της χορηγίας ανέρχεται στο 70% επί των επιλέξιμων δαπανών, με μέγιστο ύψος χορηγίας τις €6.000.

Αιτήσεις, στα πλαίσια της παρούσας πρόσκλησης θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017.

0 Προβολές0 Σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ: 2112155988
email: info@ependysis.eu 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Twitter

© 2020 - Ependysis Business Consultants

Επισκεφθείτε μας

Φιλαδελφείας 13, Νέα Σμύρνη

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 21:00

Σάββατο: 10:00 - 18:00

Λόγω των έκτακτων συνθηκών του COVID-19 συναντήσεις γίνονται μόνο μέσω διαδικτύου, κατόπιν ραντεβού. 

Πείτε μας

bottom of page